Werkwijze

Career Direct werkt heel gemakkelijk. Je kiest een studiekeuzecoach en vult online een vragenlijst in. In 3 gesprekken en met hulp van jouw persoonlijke rapport ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Passende studierichtingen worden zichtbaar.

Twijfel je of een Career Direct® assessment wel iets voor jou is? Bel vrijblijvend voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een coach. Hij of zij zal je vraag over je studie- of profielkeuze met je bespreken en het Career Direct® assessment traject verder toelichten. De coach denkt met je mee of dit assessment je verder zal kunnen helpen bij het oplossen van jouw studiekeuzevraagstuk.

Wanneer je besluit om een assessment te doen, dan vul je thuis een online test in. Deze test bestaat uit 4 onderdelen, die betrekking hebben op de volgende vragen:

  • Wie ben ik? (persoonlijkheid)
  • Wat wil ik, wat heeft mijn interesse?   (interesses)
  • Wat kan ik al? (vaardigheden)
  • Wat vind ik belangrijk in mijn leven? (waarden)

Het invullen van de test duurt ongeveer 1 uur. Hieruit volgt een persoonlijk rapport, waarin op een heldere manier antwoorden worden gegeven op bovengenoemde vragen. Ook ontvang je suggesties over mogelijke studies en beroepen die bij je passen.

Tijdens de begeleidingsgesprekken met je adviseur, waarin we jouw vraag en het rapport bespreken, zul je meer zicht krijgen op je persoonlijkheid, de kwaliteiten die je gekregen hebt en welke studierichtingen en dus beroepen bij je passen. Na afloop ontvang je ook de Career Direct Studie Zoeker met allerlei mogelijke opleidingen op een rij.

Het is mogelijk om het traject te verlengen of een maatwerk traject te doen. Samen met je adviseur kun je bijvoorbeeld een actieplan maken, waarin je de stappen omschrijft die je moet zetten om daadwerkelijk aan een geschikte studie te kunnen beginnen. Het is mogelijk de nagesprekken met een adviseur bij jou in de buurt te hebben of deze via Skype te doen.